...
POST No. 2407185
Input voltage error XL-320 MINI
2018-12-05 18:29:02 majko1
Hello, I have problem at MINI with xl-320 ID11 : Input voltage error. It is much more bigger as is possibility. I have spare xl-320 If need, but there is no ID, and I dont know what have to do for communication with others at MINI. I hope you can help me.
2018-12-05 18:29:02
majko1
2018-12-06 10:45:29 Will Son

Hi Marian,


ROBOTIS MINI should be used with two LB-040 batteries.

This is because recommended input voltage for XL-320 is 7.4 V.

It seems like you are using too high input voltage for the robot which can damage the electronic components including XL-320.

Please use recommended power source for ROBOTIS products.

Thank you.

comment
2018-12-07 04:24:43 majko1
Hello,
I am using LB-041 which I got with my robot.. It should be the same or I must using only LB-040?
2018-12-07 04:24:43
majko1
2018-12-07 14:53:14 willson
Hi, LB-041 is fine as well. If you were using two of them, the sum of voltage should not exceed 8.4V
Were you using some other power source other than these batteries?
2018-12-07 14:53:14
willson
2018-12-07 19:30:17 majko1
And when I am using lb 41 and lb 40 at the same.. lb 40 I have in chest and lb 41 in back... is it ok?
2018-12-07 19:30:17
majko1
2018-12-10 13:37:10 willson
As long as you are using two batteries(LB-040 or LB-041) in the proper location, you should be good.
If you move the battery to other location, it may affect to the robot's center of gravity and make it difficult to walk or move.
If you are getting Input Voltage Error when you are using two LB batteries, please stop using batteries and let me know immediately.
Thank you.
2018-12-10 13:37:10
willson
2018-12-11 00:33:53 majko1
I charged LB-41 and when I measured LB 41, It was 4,26V... Can by this a problem ? when LB 41 should be 3,7 V
2018-12-11 00:33:53
majko1
2018-12-11 04:31:10 majko1
Now I charged second LB-41 and I measured a 4,06V.. In R+manager is showing me present voltage 7,7-8 max 8,1 V at Servos XL-320.. Is it okay ?
My spare LB-40 and LB-41 is showing me 4,06V when I measured too. And In R+manager is the same value as I wrote.
Thank you.
2018-12-11 04:31:10
majko1
2018-12-06 10:45:29
willson
2018-12-07 03:33:23 Danya Oray

I guess its pointing to the wall supply as the culprit or the battery itself. I suppose its more likely i damaged the battery, but if so, why does the charger fault even with no battery connected? Maybe i damaged the wall supply? I should probably go and try to charge the battery with the car battery and see how far it gets along.


percentage calculator

comment
2018-12-07 14:56:31 willson
The LB-040 or LB-041 is supposed to be charged via USB port
http://emanual.robotis.com/docs/en/edu/mini/#charging-the-li-ion-battery
The battery will be damaged if you try to charge with car battery as it supplies too high voltage.
Please do not use other power source than USB when charging LB-040 or LB-041 battery.
2018-12-07 14:56:31
willson
2018-12-07 03:33:23
DanyaOray
Reply
웹에디터 시작 웹 에디터 끝